WONINGBOUW – RENOVATIE

Heb jij plannen om een woning te bouwen of te renoveren? Of begint uw woning te klein te worden omdat je misschien denkt aan een gezinsuitbreiding? Maar weet je niet goed hoe je er best aan begint? Neem dan gerust met ons contact op en we kijken wat BK Bouwteam voor jou kan betekenen.

Nieuwbouwwoning

Bijbouw

Storm schade

Gevel

Appartement renovatie

Stadtuin klinkers

Alles voor je appartement

Vloertegel

Bij renoveren hoort vaak sloopwerk. Voor we aan de afbraakwerken beginnen gaan we na welke voorbereidende werken er moeten gebeuren vooraleer we aan de grote afbraak beginnen. Een afbraak brengt ook veel bouwstof met zich mee, dit wordt ook op voorhand bekeken. Tijdens de afbraak hebben we het nodige respect voor al de omliggende zaken die zeker niet mogen beschadigd worden. Na de afbraak laten we de plek zo proper mogelijk achter.

Om ruimte te creëren worden er vaak muren verwijderd, maar eerst wordt er nagegaan welke muren de dragende muren zijn en gaan de staat van de muren na om de gepaste oplossing te vinden om één mooie ruimte te maken. Een mogelijke oplossing is het plaatsen van metalen liggers of kolommen. Ingeval een mooie gevel nog in ere kan herstelt worden dan kan er een gevelherstelling gebeuren.

Als u ervoor kiest om een woning te renoveren, analyseren we de staat van de woning om na te gaan welke plaatsen mogelijks gebreken kunnen bevatten. Hiervoor strippen wij u woning of de specifieke plaats van renovatie volledig vooraleer we overgaan tot de volgende stap. Op die manier kunnen we de staat van de woning in kaart brengen en indien er zich problemen voordoen kan renovatiebedrijf BK Bouwteam jouw alle mogelijke oplossingen aanbieden vooraleer de renovatie verder wordt gezet.

Bij BK Bouwteam kan je terecht voor begeleiding bij een nieuwbouwproject van a tot z.  Wij kunnen voor u de nodige funderingen leggen met de nodige betonwerken erbij. Als u een ruwbouw plaatst kunt u kiezen om de binnenmuren te lijmen of te laten metsen. Het voordeel van lijmen is dat er in een korte tijdspanne een groot deel van de ruwbouw kan geplaatst worden. Voor de uiteindelijke gevelsteen kan er ook gekozen worden tussen lijmen en metsen. Naast het metsen van de muren is het ook belangrijk dat de juiste isolatienormen toegepast worden.

Naast jouw woning wilt u ook kunnen genieten van een onderhoudsvriendelijke oprit of een terras.  BK Bouwteam neemt ook de voorbereidende werkzaamheden voor zijn rekening zoals het uitbreken en het uitgraven van de oude tegels of klinkers.

Bij de aanleg van een terras of een oprit is het belangrijk dat er rekening wordt gehouden met de waterafvoer en de helling van het terras / oprit. Doordat we een kleine helling aanleggen, vermijden we dat er water blijft staan na een hevige regenval.

BK Bouwteam verzorgt de aanleg van opritten zowel voor particulieren als voor bedrijven. Bij het aanleggen van een oprit kunt u kiezen voor onder andere betonklinkers, natuursteenklinkers, kleiklinkers, keramische tegels, betontegels of kasseien… Ook heraanleg is mogelijk waarbij dezelfde stenen teruggelegd worden met een nieuwe ondergrond. Voor de aanleg van de oprit of het terras gaan we opzoek naar de gepaste waterdoorlatende ondergrond. Op deze manier draagt u ook onder andere uw steentje bij het op peil houden van het grondwater.

BK Bouwteam